Fritid & Ferie

Fritid: Vi arbejder løbende på at motivere og tilskynde de unge til at deltage i aktivt i fritids- og foreningsliv og aktiviteter i nærområdet, og f.eks. herigennem danne nye relationer og netværk når de er parate til dette. Vi benytter os af flere forskellige forenings- og aktivitetsmuligheder i nærområdet bl.a. fitness, motorsport, fodbold, bowling, minigolf, badminton og så videre og altid med udgangspunkt for hvad de enkelte unge interesserer sig for og gerne vil.

De unge på Bakkegården har også mange andre fritidsmuligheder f.eks. ungdomsklubber / ungdomsskoler i lokalområdet, hvor de f.eks. kan erhverve et knallertkørekort, traktorkørekort, gå på gokartværksted og kørsel, eller deltage div. spil og idrætsaftener, sideløbende med afdelingernes egne aktivitetstilbud.

Ferier: Fonden Bakkegårdens forskellige afdelinger tager, som udgangspunkt på fælles ferie to-tre gange om året. Minimum en af turene går til udlandet, ellers planlægges der ture, med udgangspunkt i ønsker fra de unge på afdelingen. Eksempler på ture i de seneste år: storby tur til Berlin, skitur i Østrig, feriecenter DK og en del sol og strand blandt andet til Spanien, Grækenland og Tyrkiet. Alle ferier er nøje planlagte og velovervejede med fokus på at styrke, de unges sociale kompetencer, skabe dybtgående relationer og ikke mindst få positive oplevelser for livet.